5 tips om fit te blijven

Was jouw goede voornemen voor 2020 ook fit blijven? Maar merk jij dat het lastig is om je hieraan te houden? Lees dan snel onze 5 tips om fit te blijven!

Fit blijven, meer bewegen of gezonder leven: een greep uit de meest genoemde goede voornemens. Wist je dat de meeste goede voornemens op 12 januari alweer van de baan zijn? Veel mensen die starten met hun goede voornemen, houden dit dus amper twee weken vol. Hierna vallen ze vaak terug in hun oude gewoontes. Was jouw goede voornemen voor 2020 ook fit blijven? Maar merk jij dat het lastig is om je hieraan te houden? Lees dan snel onze 5 tips om fit te blijven!

Tip 1: Plan jouw sportmomenten in

Te druk om te sporten? Dit is een veelgehoord probleem, maar hier is zeker iets aan te doen! Ondanks dat jij een volle agenda hebt, zou het met een goede planning wel mogelijk zijn om te blijven sporten. Het is gewoon een kwestie van jouw sportmomenten van te voren inplannen. Wanneer je krap in jouw tijd zit kun je ook een korte, maar effectieve workout doen.

Tip 2: Laat de auto wat vaker staan

Een auto voor de deur is natuurlijk erg praktisch, maar wanneer je probeert om fit te blijven is het een goed idee om de auto wat vaker te laten staan. Voor een kleine boodschap, of een afspraak in de buurt kun je net zo makkelijk de fiets pakken, of een stukje lopen. Zo blijf je bewegen zonder dat je echt tijd vrij maakt om te gaan sporten. Daarnaast is de buitenlucht ook goed voor je gezondheid.

Tip 3: Pas je voeding aan

Wanneer je regelmatig sport en veel beweegt is het belangrijk dat je ook voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook wanneer je juist van plan bent om fitter te worden is het slim om je eetpatroon eens onder de loep te nemen. Verkeerd eten kan je namelijk ook flink uitputten. Wanneer je veel zoete dingen eet kent jouw bloedsuikerspiegel grote pieken en dalen en dat is erg vermoeiend. Door gezonder te eten krijg je meer energie en blijf je fit.

Tip 4: Zorg dat je helemaal fit bent

Ben je erg druk, gestrest of moe? Grote kans dat je mentaal dan niet helemaal fit bent. Stress is erg slecht voor je lichaam. Door meer te bewegen kun jij je gedachten even verzetten en dit heeft vaak een positief effect op jouw mentale gezondheid. Een groepsles zoals yoga of pilates werkt bijvoorbeeld erg ontspannen en pakt op deze manier jouw stress aan.

Tip 5: Zoek een maatje

Wel zin om te sporten, maar liever niet alleen? Ga dan op zoek naar een sportmaatje! Veel mensen blijven gemotiveerder wanneer ze samen met iemand anders aan de slag gaan. Wanneer je even geen zin hebt om te sporten, zorgt jouw sportmaatje ervoor dat je toch overgehaald wordt om te gaan.

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Wanneer je graag fit wil blijven en niet terugvallen op oude gewoonten? Volg dan onze tips op. Heb je nog vragen over sporten en fit blijven? Stap gerust op een van onze fitnesscoaches af. Succes!

Zoek een club bij jou in de buurt