Feiten en fabels over het trainen van je bilspieren

Wil jij graag je bilspieren trainen? Dan is het niet alleen goed om te weten welke oefeningen je het beste kan doen maar ook wat de feiten en fabels zijn over het trainen van je bilspieren. In dit blog zetten wij vier feiten en fabels voor jou op een rijtje!

1. Voeding is belangrijk voor sterke bilspieren - Feit

Voeding is een belangrijk onderdeel bij het opbouwen van sterke bilspieren. Het behalen van resultaat wordt sterk beïnvloed door goede voeding. Denk hierbij aan eiwitten zoals: kwark, melk, kipfilet, tofu of noten en bonen.

Wanneer je spiermassa wilt opbouwen bij je billen is het advies om tijdelijk meer te eten, zodat er een klein calorieoverschot ontstaat. Wil je ultieme resultaten behalen? Houd dan een voedingsschema aan, zodat je voldoende eiwitten en de juiste voedingstoffen binnen krijgt.

2. Je bilspieren weerspiegelen je gezondheid - Fabel

Het is een fabel dat je bilspieren je gezondheid weerspiegelen. Het is wel waar dat er veel positieve effecten zijn bij het trainen van je bilspieren. Zo is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat het trainen van je billen een positief effect heeft op je lichaamssamenstelling.

Bij krachttraining wordt de kans op diabetes en hartklachten verminderd. Naast de mooie gespierde billen bevordert het trainen je gezondheid!

 3. Je traint je billen alleen met krachttraining - Fabel

Dit is een fabel. Voor het trainen van je billen wordt er naast krachttraining ook cardio geadviseerd. Denk bij cardio aan bijvoorbeeld de stairmaster. Dit is een oneindige trap die je op de gewenste snelheid kan instellen. Met de stairmaster train je naast je conditie ook je bilspieren, dit komt doordat de treden zo ver uit elkaar staan dat je bilspieren hard aan het werk gezet worden. Ook met spinning en hardlopen met een hellingshoek kun jij je bilspieren goed trainen.

4. Het duurt zes tot acht weken voordat je resultaat ziet - Feit

Het trainen van je bilspieren kost tijd. Het kost wel ruim zes weken voordat je de vormen in je billen ziet veranderen. Dit is een vaak voorkomende reden waarom mensen opgeven met het trainen van de bilspieren. Nu je weet dat het trainen van je bilspieren tijd kost geef je misschien minder snel op! Na het harde trainen zullen de resultaten echt volgen.

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Heb jij vragen over welke oefeningen jij het beste kan doen voor het opbouwen van sterke bilspieren? Vraag het aan onze instructeurs. Zij zijn er om jou te helpen met het behalen van jouw doelen!

Zoek een club bij jou in de buurt