Het maken van een goede start met het behalen van je sportdoelen

Heb jij sportdoelen voor het jaar 2024? Dan kunnen wij jou helpen met het realiseren hiervan in onze club! Voordat je begint met het werken aan je sportdoelen is het belangrijk om te weten hoe fit je bent, zodat je op het juiste niveau start en een haalbaar plan op kunt stellen. Bij ons start je met een fitheidstest.

De fitheidstest

Met een fitheidstest voorkom je dat je te veel van je lichaam vraagt waardoor je mogelijk niet je sportdoel kan behalen. Ook wanneer je een langere tijd niet of minder sport is het goed om te weten hoe fit je bent.

Een fitheidstest bestaat uit vijf onderdelen:

  1. Lichaamssamenstelling
  2. Coördinatie
  3. Lenigheid en flexibiliteit
  4. Uithoudingsvermogen
  5. Kracht

Met de resultaten van de fitheidstest kunnen wij een persoonlijk trainingsschema maken. In dit schema verwerken de fitnesscoaches oefeningen die voor jou persoonlijk worden samengesteld op basis van jouw niveau en doelen.

In de eerste introductie les neemt een fitnesscoach met jou het schema door en worden de oefeningen aan je uitgelegd. Vervolgens maken we iedere zes weken een afspraak om jouw resultaten te bekijken en je trainingsschema waar nodig aan te passen. Zo kunnen wij jou helpen met het behalen van jouw sportdoelen in 2024!

Motivatie voor het behalen van je doel

Heb jij nog moeite met het vinden van de juiste motivatie voor het behalen van jouw sportdoelen? Dan zullen de volgende tips jou wellicht helpen met een goede start!

1. Ga samen sporten

Samen sporten werkt ontzettend goed voor het vinden van motivatie voor het sporten. Je kunt elkaar goed uitdagen en nieuwe oefeningen ontdekken.

2. Voortgang en variatie

Zorg dat fitnessen niet saai voor je wordt! Luister bijvoorbeeld tijdens het sporten naar je favoriete nummers of doe eens een keer mee met een nieuwe groepsles.

3. Verwen jezelf met nieuwe sportkleding

Als jij je goed voelt in de fitnessclub is de kans groot dat de drempel voor het sporten lager wordt. Verwen jezelf eens met een leuk nieuw sportsetje zodat jij zelfverzekerd aan je sportdoelen kunt werken.

​​

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt