Is een sauna na het sporten de ideale combinatie?

Bij onze fitnessclub kun je na je workout gebruikmaken van de sauna. Een heerlijk ontspannen moment na een lange werkdag of op je vrije dag. Maar is dit wel een goed idee?

Ontspan optimaal

Na het sporten gebruikmaken van de sauna kan een goed effect op je hebben. Zo wordt het melkzuur in je spieren dat je produceert tijdens het sporten snel afgebroken en via de nieren uitgescheiden. Hierdoor krijgen je spieren meer zuurstof. Ook word je ademhalingscapaciteit verhoogt. Op lange termijn kunnen daardoor je sportprestaties beter worden. Maar wat misschien nog het belangrijkste is; je ontspant je optimaal door de warmte en rust. Zowel je lichaam als geest komen tot rust. Zo verlaat je heerlijk ontspannen en relaxt de sportschool.

Sauna regels

De sauna is alleen aan te raden als je je aan bepaalde sauna 'regels' houdt:

  1. Koel wat af voor je de sauna instapt

Wacht na het sporten even tot je iets bent afgekoeld voor je de sauna instapt. Neem bijvoorbeeld een snelle koude douche voor je de sauna in gaat. Droog je dan wel goed af, dan transpireer je beter en dat is gezonder.

  1. Niet langer dan 15 minuten

Na een workout is het belangrijk om niet té lang te blijven zitten in de sauna. Ga er ook meteen uit zodra je je slap, benauwd, kortademig of licht in je hoofd voelt.

  1. Drink voldoende water

Voor, tijdens en na het saunabezoek is het belangrijk goed gehydrateerd te blijven. Het verliezen van te veel vocht kan namelijk nare gevolgen hebben.

  1. Koude douche

Neem na de sauna een koude douche zodat je de warmte weer kwijtraakt. De poriën kunnen zich dan weer samentrekken.

  1. Luister naar je lichaam!

Voel je je na het sporten niet helemaal goed, maar moe en zwak? Ga dan vooral niet de sauna in. Doe dit alleen als je je goed en sterk voelt.

Een sauna na het sporten is dus inderdaad een goede combinatie. Probeer vooral zelf of het je bevalt. Van onze sauna’s kun je onbeperkt gebruikmaken indien je een abonnement bij ons hebt. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van de sauna als je niet hebt gesport, maar puur wilt ontspannen. De sauna’s zijn gescheiden.

Bron: abisco

Kom ontspannen in onze sauna!

Het advies in praktijk brengen? Kom langs in onze fitnessclubs! Geniet van ultieme ontspanning in onze wellness

Bezoek de wellness