Oefeningen voor sterke buikspieren

Sterke buikspieren zijn goed voor een gezond lichaam. Het hebben van sterke buikspieren brengt veel voordelen met zich mee. Zo zijn de sterke buikspieren ontzettend goed bij het verbeteren van een juiste houding in je dagelijkse leven. In deze blog geven wij jou 5 oefeningen die jij kunt doen om je buikspieren te trainen!

 1. Leg raises

De leg raises is een oefening voor je onderste buikspieren. Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en plaats beide benen gestrekt op de grond. Breng vervolgens beide benen gestrekt omhoog en duw je handpalmen en onderrug tegen de grond. Laat de onderkant van je voeten naar het plafond toe wijzen en laat je benen weer zakken. Laat je benen net iets boven de grond hangen en breng je benen vervolgens weer omhoog. Probeer de herhaling in deze oefening te verhogen naar wat voor jouw lichaam goed voelt.  

 2. Dead bugs

Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en plaats beide benen in een hoek van 90 graden. Breng je benen een voor een omhoog en breng ze vervolgens tegelijk weer terug naar de grond. Op de grond zorg je ervoor dat je benen gestrekt zijn.

Het is belangrijk dat elke keer als jij je benen omhoog brengt ze een hoek van 90 graden bereiken. Let erop dat je bij deze oefening je buikspieren goed aanspant en je onderrug op de ondergrond blijft.

 3. Sit-up

Om sterke buikspieren te kweken is de klassieke buikspieroefening de sit-up er èèn om niet te vergeten! Ga op je rug liggen met je handen naast je lichaam en houd je knieën gebogen en je voeten op de grond. Het is fijn als je hakken ergens tegen aan kunnen staan, zodat je voeten niet in beweging komen tijdens de oefening. Houd je handen achter je hoofd en zorg dat je buikspieren goed op spanning staan tijdens de oefening. Til je bovenlichaam op zodat je in een v-vorm komt te zitten. Vervolgens laat je jezelf gecontroleerd zakken naar de beginpositie.

 4. De plank

Voor de plank ga je in een push-up houding staan: plaats je handen recht onder je schouders, leun op je tenen en maak een rechte lijn met je lichaam. Span je bil- en buikspieren aan en zet je onderarmen op de grond recht onder je schouders. Houd deze positie 30 seconden vast. Let erop dat je een rechte plank blijft: duw je billen niet omhoog en laat je heupen niet naar de grond zakken. Na 30 seconden kun je jouw lichaam gecontroleerd laten zakken. Zorg ervoor dat je bij deze oefening er goed op let dat je navel ingetrokken is.

 5. De gedraaide crunch

De gedraaide crunch is vooral goed voor de schuine buikspieren. Ga op je rug liggen, buig je knieën en plaats je handen achter je hoofd. Span bij deze oefening je buikspieren aan en draai naar links met je schouder.  Draai bij deze beweging je rechterelleboog richting je linkerbeen. Houd deze positie even vast en laat vervolgens je bovenlichaam rustig terugzakken naar de startpositie. Herhaal dit aan de rechterkant. Let bij deze oefening goed op dat je onderrug en je voeten niet van de grond af komen.

Kom bij ons sporten!

Zien we jou binnenkort in onze fitnessclub om deze buikspieroefeningen uit te proberen? Voor vragen of inspiratie voor andere oefeningen staan onze fitnesscoaches voor je klaar! 

Zoek een club bij jou in de buurt