Sporttalent Eva Buurman

Een van de sporttalenten van Fitnessclub Nederland is Eva Buurman. Zij deelt haar passie voor wielrennen in deze blog. Eva zit nu voor het tweede jaar bij de ploeg Liv Racing Teqfind.

HOE BEN IK BEGONNEN?

Toen ik 8 of 9 jaar oud was ben ik begonnen met jeugdschaatsen, daarbij ging ik in de zomer vaak nog skeeleren en af en toe wielrennen. Vanaf mijn 18e ben ik echt begonnen met wielrennen, nu ben ik 28 en doe ik het nog steeds vol passie.

 

HOE ZIEN MIJN TRAININGEN ERUIT?

Mijn trainingen zijn eigenlijk heel erg verschillend, dit hangt af van welke periode het is. Over het algemeen zit ik tussen de 15 en 18 uur per week op de fiets. In een wedstrijdperiode over het algemeen iets minder en in een trainingsperiode soms juist weer wat meer. In de zomer ben ik eigenlijk alleen maar aan het fietsen. Soms pak ik nog wel mijn skeelers erbij voor een klein rondje of loop ik een stukje hard. In de winter zien mijn trainingen er anders uit. Dan doe ik ook nog twee keer in de week krachttraining bij Fitnessclub Nederland erbij.

HEB IK NOG LEUKE WEDSTRIJDEN?

Begin september hebben we een etappekoers gehad. Toen hebben we zes dagen achter elkaar wedstrijden gereden. De aanloop hiernaartoe verliep wat rustiger, in die periode fietste ik 11 tot 12 uur per week, in tegenstelling tot de 15 tot 18 uur die ik normaal fiets. Het is belangrijk om uitgerust en vol energie aan deze wedstrijden te beginnen zodat je maximaal kan presteren.

Als ik vooruitkijk naar oktober, zie ik twee belangrijke evenementen op de horizon: het Europees Kampioenschap (EK) en het Wereldkampioenschap (WK) gravelrijden. Het EK vindt plaats op 1 oktober in Belgie, terwijl het WK op 7 oktober in Italië wordt gehouden. Daarna, op 12 oktober, staat er ook nog een race gepland met ons team in China. We zullen daar ongeveer 10 dagen verblijven. Het is echt heel bijzonder om in dat soort landen te komen voor het fietsen.

Dat zijn de laatste wedstrijden van het seizoen, daarna gaat het een maandje wat rustiger aan en bouwen we op voor volgend jaar. 

WAT ZIJN MIJN SPORTDOELEN?

Ik fiets nu binnen een WordTour ploeg, dat zijn de ploegen op het allerhoogste niveau en fiets je tegen de besten van de wereld. Tuurlijk wil je het liefst winnen, maar dat is op dit moment niet altijd realistisch. We proberen met de meiden van ons team een zo goed mogelijk resultaat met elkaar te behalen. De ene keer is dat wel een podiumplek en de andere keer moeten we ook tevreden zijn als we in een klassement met de eerste vijf of eerste tien kunnen rijden. We streven altijd naar het beste resultaat met z’n allen.

In de wedstrijden met de ploeg staan de teamdoelen voorop. We hebben dan ook meer teamdoelen met elkaar dan persoonlijke doelen. Voor mezelf heb ik dat ik steeds een stapje sterker en beter wil worden zodat ik in de finales ook goed mee kan doen en ook kan gaan rijden voor de winst. Het niveau is momenteel erg hoog, en is de laatste jaren enorm gestegen. Ik ben blij dat mijn vorm groeiende is en dat ik steeds een beetje beter word.

 

HOE TRAIN IK BIJ FITNESSCLUB NEDERLAND?

Ik ben al een poosje niet in de sportschool geweest omdat ik nu focus op het fietsen. In de winter ben ik vaker te vinden in De Dars. Het is echt heel fijn dat Fitnessclub Nederland me al jaren steunt en ik mijn krachttraining daar kan doen. Ik doe ook regelmatig aan een groepsles yoga mee, voor het oprekken van me spieren en een stukje ontspanning. Ook heerlijk om te doen!

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt