Tips om je motivatie hoog te houden

Het kan soms moeilijk zijn om je motivatie hoog te houden tijdens het sporten, vooral als je al een tijd aan het trainen bent. In deze blog geven wij jou enkele tips om gemotiveerd te blijven.

Stel doelen

Of je nou net begint met sporten of al een tijd bezig bent, het is altijd goed om doelen voor jezelf te stellen. Met een doel voor ogen heb je iets om naar toe te werken, wat motiverend werkt. Schrijf je doelen op en bedenk hierbij ook hoe je deze precies wilt gaan bereiken. Zorg ervoor dat je doelen specifiek en realistisch zijn.

Beloon jezelf

Wanneer je de doelen die je hebt opgesteld hebt bereikt mag je jezelf hiervoor belonen, dit werkt motiverend en geeft je een extra duwtje in de rug om door te gaan. Zo heb je een leuk vooruitzicht om naar toe te werken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe sportoutfit.

Samen sporten

Samen sporten is leuker dan alleen, maar daarbij blijf je ook gemotiveerder als je samen met iemand sport. Je kunt elkaar ondersteunen en motiveren wanneer de andere persoon hierin afzwakt. Daarbij zeg je minder snel af wanneer je met iemand hebt afgesproken om te sporten dan wanneer je alleen zou gaan.

Varieer je trainingen

Door je trainingen te variëren blijven deze interessant en verklein je de kans dat je erop uitgekeken raakt. Probeer bijvoorbeeld nieuwe oefeningen of doe mee aan een groepsles!

Hou je vooruitgang bij

Door bij te houden hoeveel vooruitgang je boekt, kun je terugkijken op waar je bent begonnen en hoever je al bent gekomen. Zo kan je jezelf motiveren om door te gaan en je doelen te bereiken.

Luister naar muziek

Maak een playlist met al je favoriete nummers die jou motivatie geven tijdens je training. Zo kan je hier naar luisteren wanneer je motivatie wat lager is zodat je deze kan verhogen.

Maak een planning

Bepaal voor jezelf welke dagen je wilt trainen, zo maak je hier tijd voor vrij en voorkom je dat je trainingen overslaat. Wees hier echter niet te streng in voor jezelf, wanneer je echt niet kan haal je hem een andere keer gewoon in.

 

 

Kom bij ons sporten!

Heb je hulp nodig om weer gemotiveerd aan de slag te gaan? Onze fitnesscoaches kijken graag samen met jou naar een trainingsplan met persoonlijke oefeningen waarmee je uitgedaagd wordt om jouw sportieve doelen te behalen! Deze fitness afspraken (FA’s) kunnen iedere zes weken worden ingepland en zijn het perfecte moment om samen te kijken naar nieuwe oefeningen en om je voortgang te bespreken.

Zoek een club bij jou in de buurt