Tips voor beginners in de sportschool

Ga jij binnenkort voor het eerst naar de sportschool? Of ben je net begonnen? Dat kan even wennen zijn, omringd door onbekende apparaten en ervaren sporters die hun routines moeiteloos kennen. Maar maak je geen zorgen, iedereen is ooit ergens begonnen. Deze tips helpen jou bij het maken van een goede start in onze club!

DOE DE GRATIS FITHEIDSTEST

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat is het goed om te weten hoe fit je bent, zo weet je dat je op het juiste niveau start. Hierdoor voorkom je dat je te veel wilt en misschien een blessure oploopt, of dat je jouw lichaam niet goed genoeg inspant. Daarom bieden we een gratis fitheidstest aan. De fitheidstest bestaat uit verschillende onderdelen: lichaamssamenstelling, coördinatie, lenigheid en flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht.

Op basis van de fitheidstest maken we een trainingsschema op maat voor jou. In dit schema verwerken we oefeningen die persoonlijk voor jou zijn samengesteld, op basis van jouw niveau en beoogde doelen. De oefeningen uit je trainingsschema voer je voor het eerst uit onder begeleiding van een fitnesscoach tijdens een introductieles. Als je behoefte hebt aan meer begeleiding kunnen we iedere zes weken jou trainingsschema bekijken, vooruitgang bijhouden en waar nodig aanpassingen maken. 

STEL REALISTISCHE DOELEN

Wanneer je begint met sporten is het belangrijk om doelen voor jezelf te stellen, zo heb je iets waar je naar toe kan werken. Bedenk hierbij hoe je deze doelen wilt gaan bereiken. Jouw sportroutine ziet er bijvoorbeeld heel anders uit als jouw doel is om vijf kilo af te vallen dan wanneer jouw doel is om spiermassa te kweken.

DOE MEE AAN EEN GROEPSLES

Bij Fitnessclub Nederland bieden wij een divers pakket aan groepslessen aan, er zit vast wel iets tussen wat jij leuk vindt. Door mee te doen aan verschillende groepslessen ontdek je wat je leuk vindt en het beste bij jou past. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen waar je misschien wel samen mee kan gaan sporten. Je kunt bijvoorbeeld groepslessen afwisselen met krachttraining.

VRAAG HULP AAN EEN FITNESSCOACH

Weet je niet hoe je een oefening correct uit moet voeren of heb je gewoon een extra handje hulp nodig? Onze fitnesscoaches staan voor je klaar! Wees niet bang om hulp te vragen aan een van onze fitnesscoaches, ze helpen je graag. 

FOCUS OP TECHNIEK

Als je net begint met sporten is het belangrijk om eerst te focussen op techniek. Wanneer je de techniek van een oefening eenmaal onder de knie hebt, dan kun je hoger in gewicht gaan. Een juiste lichaamshouding is cruciaal om blessures te voorkomen en maximale resultaten te halen. Op lange termijn zul je meer progressie maken als je eerst aan je houding gaat werken dan wanneer je te snel te zwaar wilt trainen. Je stimuleert je spieren beter met een volledige en correcte techniek.

VERGELIJK JEZELF NIET MET ANDEREN

Het is menselijk om naar andere sporters te kijken en je daarmee te gaan vergelijken. Probeer dit echter zo veel mogelijk te vermijden en je te richten op je eigen progressie en doelen. Ieder lichaam is uniek en reageert anders op trainen. Sommige mensen bouwen snel spieren op, terwijl andere hier meer tijd voor nodig hebben. Laat je niet ontmoedigen als je niet dezelfde resultaten ziet als bij iemand anders.

ZIEN WIJ JOU BIJ ONS OP DE CLUB?

Met deze tips ben je niet iets voorbereider als je voor het eerst naar de sportschool komt. Het fitnessadvies in praktijk brengen? Kom langs in onze fitnessclubs! Onze fitnesscoaches helpen je graag met persoonlijk advies om fit en gezond te blijven!

Zoek een club bij jou in de buurt