Veilig en verantwoord zonnen onder de zonnebank

Er zijn vele voordelen aan de zonnebank. Het is bijvoorbeeld een aanrader voor mensen met een tekort aan vitamine D én een goede manier om weerstand tegen zonnestraling op te bouwen.

Voordelen van zonnen

Door de warmte van de zon ontspannen je spieren. Dankzij de aanmaak van het hormoon endorfine krijgen je humeur en energie vaak een flinke boost. Bovendien zorgt het kleurtje op je lichaam ook voor een gezonde uitstraling. Regelmatig van de zon genieten is zelfs een vereiste voor een goede gezondheid, omdat het de enige manier is om natuurlijk vitamine D aan te maken.

Winterperiode

Tijdens de winterperiode zijn de dagen korter en schijnt de zon minder fel. Door het koude weer komen we minder vaak buiten of bedekken we onze huid met warme kleding. Een zonnebank kan juist in deze periode een prima manier zijn om toch je vitamine D binnen te krijgen.

Vitamine D tekort

Een te kort aan vitamine D kan onder andere zorgen voor verzwakte botten en een tekort aan energie. Vitamine D wordt door je lichaam gebruikt om je botten sterk te houden. Het helpt daarnaast bij de werking van bijna alle andere organen in je lichaam. Het is dan ook belangrijk om dit op peil te houden!

 

Verantwoord zonnen

Zonnen mag! Zolang je er verstandig en verantwoord mee omgaat. Té veel zonlicht heeft namelijk een aantal nadelen, zoals verbranding van de huid. Daarom staat bij Fitnessclub Nederland veilig en verantwoord zonnen voorop. Door verantwoord zonnen zorg je ervoor dat je weerstand opbouwt tegen de zon. Door je huid in een gecontroleerde situatie aan de straling te laten wennen, wordt de kans op verbranden in de zomer kleiner.

Zonnebanktips

  • Bepaal vooraf je huidtype. Op basis van je huidtype kun je bepalen hoelang je onder de zonnebank mag. Heb je huidtype 1 dan zal dit korter zijn dan wanneer je huidtype 4 hebt.
  • Bouw een zonnebankkuur langzaam op. Je huid moet langzaam wennen aan de straling.
  • Draag een speciale bril onder de zonnebank om je ogen tegen de UV-stralen te beschermen.
  • Luister naar je lichaam. Ga onder de zonnebank vandaan, ook als de timer nog niet is afgelopen, als je huid begint te prikken of jeuken.
  • Smeer je na de zonnebankkuur in met een vocht inbrengende crème of lotion.
  • Gebruik geen make-up of parfum als je onder de zonnebank gaat. In combinatie met de UV-straling kunnen ze huidirritaties veroorzaken.

Kom ontspannen in onze wellness!

Je kunt het het hele jaar door terecht voor het opdoen van een lekker zomers tintje. Veilig en verantwoord. Uiteraard wordt onze zonnebank goed onderhouden en zullen we de lampen regelmatig vervangen.

Bezoek de wellness