Voordelen van sporten in de ochtend

Sport jij liever ’s ochtends of ‘s avonds? De huidige situatie rondom corona is het niet meer mogelijk om in de avond te gaan sporten. Maar hoe deel je jouw sportplanning nu dan in? Simpel. Sport vroeg in de ochtend voordat jouw dag officieel begint. Wij geven jou een aantal voordelen van het sporten in de ochtend.

START JE DAG MET VOLLE ENERGIE

Bewegen in de vroege ochtend stimuleert de bloedsomloop. Jouw lichaam pompt veel zuurstofrijk bloed door je lichaam heen. Je krijgt het warmer en je voelt je meer energieker. Daarbij maak je endorfine aan. Endorfine is een stofje in het lichaam die jou een geluksgevoel geeft. Hoe heerlijk is het om je dag zo energiek te beginnen?

 ’S OCHTENDS SPORTEN HELPT BIJ AFVALLEN

Als je 's ochtends op een nuchtere maag sport, verbrandt je lichaam in de ochtend meer vet. Voornamelijk komt dit doordat je bloedsuikerspiegel (insulinegehalte) in de ochtend laag is. Daarbij heb je de hele nacht geen voedsel gegeten.

Als je in de ochtend sport op een lege maag verbrandt je lichaam tijdens de inspanning direct vet. Dit komt omdat er nog geen glucose uit eten is om te verbranden.

Tip: zorg tijdens het sporten wel dat je genoeg water drinkt om duizeligheid te voorkomen.

EEN BETERE NACHTRUST

Sporten in de ochtend kan leiden tot een betere nachtrust. Als je in de ochtend sport heb je voor de hele dag veel energie omdat je endorfine en adrenaline aanmaakt. Sport je in de avond geeft dit je ook energie waardoor het gevolg kan zijn dat je na het sporten nog zoveel energie over hebt dat je niet in slaap komt. 

Het slaaphormoon melatonine begint rond twee tot drie uur voor het slapen gaan te werken. Je valt dus beter in slaap al voer jij jouw work-out uit in de ochtend (of middag) en rust je in de avond uit.

KOM JIJ ALS VROEGE VOGEL ’S OCHTENDS SPORTEN BIJ ONS OP DE CLUB?

Vind je een rustige start van de dag fijn en zien wij jou binnenkort ’s ochtends in de sportschool? Onze clubs zijn vroeg geopend!

Zoek een club bij jou in de buurt