Lieneke - Teamleider De Dars

Lieneke, 31 jaar, werkt al 3.5 jaar bij onze club. Via Inge, de eigenaresse van Fitnessclub Nederland, is Lieneke gevraagd om fitnesscoach te worden waar ze enthousiast ‘ja!’ op heeft gezegd. Ondertussen werkt ze 3 á 4 keer in de week als Teamleider Fitness.

Meer over Lieneke

Als Lieneke gevraagd wordt wat haar favoriete spiergroep is om te trainen geeft ze de 3B’s aan: Buik, billen en benen. Haar favoriete apparaten in de sportschool zijn de abductor, de adductor, de trap en de roeimachine. Het gene waar Lieneke zich nog graag in verder zou willen ontwikkelen in haar vak is voeding: ‘’Daarin zou ik nog wel een opleiding willen volgen.’’

Wat maakt het werk zo leuk?

Wat Lieneke zo leuk vindt aan haar werk is het constant ontmoeten van nieuwe en verschillende mensen: ‘’Iedereen heeft zijn eigen verhaal en als je ziet dat de leden vooruit gaan door jouw schema dan is dat natuurlijk heel leuk om te horen!’’. Hier haalt Lieneke dan ook haar energie uit. Als de leden met een goed gevoel na een training weg gaan, voelt zij zich ook goed. Zo is er een tijdje terug bijvoorbeeld nieuwe apparatuur geplaatst waardoor Lieneke en haar collega’s de leden alles weer opnieuw aan moesten leren en uitleggen. Heel veel werk maar op het einde was iedereen zo tevreden dat Lieneke dit ook was.

De kwaliteiten van teamleider fitness

Als teamleider fitness is het van belang dat je flexibel bent en daarnaast verstand hebt van fitness, sporten en bewegen. Lieneke geeft aan dit zelf ook te hebben en daarnaast erg vriendelijk te zijn en goed te kunnen luisteren naar de leden: “Ik kan sociaal een praatje maken met iemand maar tegelijkertijd toch inzicht houden in wat er om mij heen verder gebeurt’’. Juist door deze praatjes blijven de mensen gemotiveerd. Door vaak positieve opmerkingen te maken en mensen te complimenteren als zij iets goed doen, stimuleer je mensen om te blijven komen.

Tips voor nieuwe werknemers

Een tip die Lieneke graag mee wil geven aan haar potentiële nieuwe collega(’s) is: ‘’Blijf enthousiast en flexibel. Plan jezelf niet te vol en maak ook eens een praatje met de leden die je niet zo vaak spreekt.’’

Word jij onze nieuwe collega?

Lijkt het jou ook leuk om bij Fitnessclub Nederland te werken? 

Bekijk alle vacatures