Racketsport

Even lekker alles van je af slaan. Dat kan! Een spelletje met een racket en een bal is namelijk de ideale manier om stress weg te slaan of gewoonweg je conditie te verbeteren. Het is snel, superleuk en eenvoudig om te leren. Beginners met weinig techniek kunnen al direct een balletje meespelen. En wie eenmaal de slag te pakken heeft, is verkocht!

Er worden bij ons vijf verschillende racketsporten gespeeld:
• Badminton Alphen aan den Rijn
• Dynamictennis Alphen aan den Rijn
• Ricochet Alphen aan den Rijn
• Squash Alphen aan den Rijn
• Tafeltennis Alphen aan den Rijn

Wij zijn met zes banen ricochetbanen het Nationale Ricochet Centrum van Nederland. Deze sport groeit gestaag en laat zich het beste omschrijven als een balsport vergelijkbaar met squash, maar met een kleiner racket, lichtere bal en kleinere speelruimte.
Op de badmintonbanen wordt ook regelmatig gespeeld door badmintonvereniging Pegasus. Je kunt bij ons voor alle sporten de materialen huren, maar het staat je ook vrij je eigen spullen mee te nemen.

Je kunt de baan huren wanneer je een racketsport abonnement of een All-in abonnement hebt. Natuurlijk is het ook mogelijk om de baan los te huren. 

SoccerSquash

SoccerSquash is de nieuwste sensatie op het gebied van (voetbal)sporten. Deze snel opkomende sport is ideaal voor sporters die houden van een combinatie van balcontrole, balaanname, de bal hooghouden en een goede traptechniek. Daarnaast is het ook een tactische en mentale sport en werk je ook nog eens spelenderwijs aan een goede conditie. Kortom, alle leuke dingen die voetbal met zich meebrengt!

Wat is SoccerSquash?
Soccersquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale SoccerSquashbal op een standaard squashbaan. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk te retourneren is. De bal mag maximaal 1 keer stuiteren en je mag de bal maximaal 3 keer raken. Je mag de bal dus ook direct terugspelen en "uit de lucht" nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je mag de bal met alles behalve je armen en handen raken, gebeurt dit wel dan is het een punt voor de tegenstander.

Je kunt de baan huren wanneer je een racketsport abonnement of een All-in abonnement hebt. Natuurlijk is het ook mogelijk om de baan los te huren. 

Nog geen lid en wil jij fit de zomer in?

Meld je dan nu aan
voor ons 
Fit in 6 weken
programma

 

Lees verder

Gratis proefles

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn