Sauna

Een moment van rust, even niets aan je hoofd. Een plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Daarvoor ben je bij Fitness- en Wellnessclub Orange op de juiste plek. Wij zijn een middelgroot saunacentrum in Alphen aan den Rijn, midden in het Groene Hart.

Fitness- en Wellnessclub Orange beschikt over 9 verschillende sauna’s, waaronder finse en infrarood sauna’s, een kleuren sauna, een zoutsteen sauna en turkse stoombaden. Een bezoek aan de sauna heeft naast een rustgevende werking ook effect op je gezondheid. Je lichaam reageert op de hete lucht door te transpireren waardoor je afvalstoffen afvoert. Daarnaast heeft het ook nog een positieve werking op je imuunsysteem door de afwisselingen van warm en koud, omdat je na de sauna goed moet afkoelen. Ook je spieren vinden een saunabezoek prettig, want de warmte verbetert de doorbloeding.

Saunaprogramma:

Maandag

(10:00 uur - 22:30 uur)

Damesdag, gehele sauna + horeca geopend (voor leden en daggasten) van 10:00 tot 22:30 uur (keuken van 12:00 tot 20:30 uur)*

Opgietingen

14:00, 16:00, 19:15, 21:15 uur

 

Dinsdag en woensdag

(10:00 uur - 22:30 uur)

 

Saunaplein 1 en whirpool open (alleen voor leden) + horeca open (10:00 - 12:00 uur)*

Donderdag en vrijdag

(10:00 uur - 22:30 uur)

Gehele sauna + horeca geopend (voor leden en daggasten)*

Opgietingen

Donderdag: 19:15, 21:15 uur
Vrijdag: 14:00, 16:00, 19:15, 21:15 uur

 

Zaterdag en zondag

(10:00 uur -  16:30 uur)

 Gehele sauna + horeca geopend (voor leden en daggasten)*

Opgietingen

13:00 uur en 15:00 uur

 

*Let op: in de gehele sauna en zwembad is badkleding niet toegestaan.

Infraroodsauna
In de infraroodsauna is de omgevingstemperatuur slechts 50 graden Celsius. De infraroodstralen gaan diep in de huid en deze sauna werkt, vooral in combinatie met massage, perfect bij blessures. Spieren worden soepel en de doorbloeding wordt gestimuleerd. De inwendige warmte zorgt voor hevige transpiratie die pas na ongeveer 10 minuten begint. Hierna blijft men nog ongeveer 15 minuten zitten. Het afkoelen gaat geleidelijker dan bij de Finse sauna. Pas na 15 minuten mag er koud of warm worden gedoucht. Douchen met lauw water is aan te bevelen. Er zijn twee verschillende Infraroodsauna’s, de achthoekige op de eerste verdieping is met een lange golf therapie en de grotere rechthoekige Infraroodsauna op de tweede verdieping is met een korte golf therapie. Deze laatste Infraroodsauna is het beste voor medische toepassingen en bij spierpijn en blessures.

Stoombaden
Het stoombad, ook wel Turks bad genoemd, laat zich prima combineren met de sauna. De werking van een stoombad is vergelijkbaar met die van de sauna, afvalstoffen worden door transpiratie uit het lichaam afgevoerd, de temperatuur echter is lager. Doordat de lucht verzadigd is van vocht, is de huid na een stoombad brandschoon. Daarbij heeft het stoombad een heilzame werking op de luchtwegen. Met name het stoombad op de tweede verdieping is goed voor huid en luchtwegen vanwege de toevoeging van speciaal zout aan de lucht.

Finse sauna’s
In de Finse sauna´s heerst een droge en hete atmosfeer. In sommige Finse sauna’s wordt er geurstof (bijvoorbeeld eucalyptusolie) over de warmtebron verspreid. De geur draagt bij aan een ontspannen gevoel. We hebben drie Finse sauna’s met verschillende temperaturen.

Zoutsteen sauna
Boven op het dak van het Orange Wellness bevindt zich een bijzondere sauna. Want net zo goed had deze sauna ‘Loungesauna’ mogen heten vanwege de grote ligruimte op het bovenste niveau van de sauna, of ‘Panoramasauna’ vanwege het schitterende uitzicht over de polders en de stad Leiden. Maar de zoutstenen die in de wand van de sauna verwerkt zitten geven deze sauna zijn naam; vele gezonde krachten worden aan deze steensoort toegekend.

 

Sauna reserveren

Als lid hoef je niet te reserveren. Als daggast is reserveren wel verplicht.
Reserveer