Sporten combineren met een druk leven

Opstaan, werken, eten, de kinderen naar school brengen, socializen en ga zo maar door. Dit kunnen zomaar jouw dagelijkse bezigheden zijn. Als je dan ’s avonds eindelijk gesloopt op de bank neerploft, schieten de goede voornemens om te sporten er toch wel een beetje bij in… Herken je dit? Lees dan snel verder en ontdek de tips die Fitnessclub Nederland jou geeft over het combineren van sporten met de rest van alle dagelijkse bezigheden!

Plannen

Plan (samen met een personal trainer) vaste dagen in om te sporten. Dit kan ’s morgens vroeg zijn of juist aan het einde van de dag. Door van te voren af te spreken wanneer je gaat sporten, is de kans al veel groter dat je daadwerkelijk gaat!

 

Schema

Stel een trainingsschema op. Hier willen de instructeurs van Fitnessclub Nederland jou zeker bij helpen! Dankzij een schema weet je precies wanneer je aan de BBB-zones gaat werken, je conditie gaat verbeteren en wanneer je rust moet pakken. Voor nog meer motivatie kun je er doelen aan toevoegen, voor je het weet sta je een paar keer per week in de sportschool!

 

Sporten met een maatje

Ga eens sporten met een maatje! Wanneer jij eens geen zin hebt, weet hij/zij jou zeker over te halen om toch te gaan en andersom. Zo motiveer, en spreek je elkaar ook nog eens! 😉

 

Vertel over jouw doelen

Train jij voor die ene hardloopwedstrijd of wil je er voor kerst 5 kilo vanaf gesport hebben? Vertel mensen erover! Door meer mensen over je doelen te vertellen, zal je er vaker aan herinnerd worden en meer motivatie hebben om je doel te halen!

 

Sport vanuit het kantoor

Zit jij de hele dag achter je bureau te wachten tot het 5 uur is en je eindelijk naar de sportschool kunt gaan? Besteed je tijd goed en doe kleine oefeningen vanachter je computer! Blijf rustig op je bureaustoel zitten en adem zo diep mogelijk in zodat je buik bol staat, druk dan de lucht er met behulp van je buikspieren weer uit. Je collega’s zullen je niet raar aankijken en reken maar dat jij je buikspieren gaat voelen!

 

Power boost!

Wanneer je futloos en vermoeid op de bank ploft, is het hoog tijd om de sportschoenen uit de kast te halen. Hoe vaker je sport, hoe meer energie je zult krijgen. Na verloop van tijd zal je gaan merken dat je gedurende dag meer energie krijgt en je dag niet meer compleet voelt zonder workout!

Lees jij dit artikel vanachter je bureau en krijg je net zoveel motivatie als wij om te gaan sporten? Twijfel niet en ga!

Andere blogs van Irene

-
-

Irene Schouten

Na mijn bronzen medaille van de Olympische Spelen 2018 ga ik door met bloggen. Meters maken en letters schrijven om jullie elke week een kijkje te geven in mijn dagelijks leven als topsporter én als mens. Want ik ben ook gewoon Irene en er is meer dan sport alleen.