Mooie prestaties van sporttalent Kevin de Haan

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse veelbelovende sporttalenten. Eén daarvan is Kevin de Haan. Afgelopen seizoen heeft Kevin indrukwekkende resultaten behaald met motorracen. In deze blog neemt hij ons mee in twee bijzondere wedstrijden die hij heeft gereden 

Een zenuwslopende overwinning

Halverwege september wist ik de Dutch Naked Bikes race op het TT Circuit in Assen te winnen. Het was een uiterst spannende race waarin ik als winnaar uit de strijd kwam met een voorsprong van slechts 35 honderdste van een seconde. Het verschil was echt minimaal. Tijdens de eerste kwalificatieronde stond ik al op de eerste positie. In de tweede kwalificatieronde bevond ik me op de tweede positie, met slechts twee tienden verschil ten opzichte van de eerste positie. Mijn teamgenoot was P1, een zeer ervaren coureur. We maakten een sterke start en na de eerste bocht in de eerste ronde hebben we gestreden voor de koppositie, daarna heb ik vrijwel de hele race aan kop gereden. Ik ben dan ook zeer tevreden met dit resultaat! 

Veel geleerd en progressie gemaakt

Eind september heb ik voor de tweede keer deelgenomen aan de Supersport klasse. Helaas waren de resultaten van deze race wat minder, maar ik heb enorm veel geleerd wat ik de volgende keer kan meenemen. Ik reed met relatief standaard materiaal tussen sterk getunede motoren en coureurs die veel sneller waren. Helaas ben ik twee keer uitgevallen, maar gezien de omstandigheden waarin ik reed, was mijn positie nog goed. Zowel het team als ikzelf waren tevreden met de behaalde resultaten, en ik heb aanzienlijke vooruitgang geboekt. 

Vooruitzicht aankomende periode

Voor dit jaar is het raceseizoen afgelopen. Mogelijk hebben we over een paar weken een test met een nieuwe motor, maar voor hoe de weersvoorspellingen er nu uit zien is dat niet mogelijk. Als de sponsorovereenkomsten rondkomen, plannen we een trainingsperiode in Spanje eind januari, wat natuurlijk ontzettend gaaf is. Daarna begint het nieuwe seizoen weer in maart of april. De komende twee maanden zal ik me vooral richten op herstel, waarbij de nadruk minder op mijn conditie en meer op mijn kracht zal liggen. Vanaf januari ga ik weer intensiever aan mijn conditie werken en mijn training hervatten. We hopen op een succesvol nieuw seizoen vol spannende races en mooie prestaties! 

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt