Sporttalent Amber Roozendaal

Amber Roozendaal is een van de sporttalenten van Fitnessclub Nederland. Ze speelt ondertussen al voor het 7e seizoen mee in de damesselectie bij SEW in Nibbixwoud. Daar speelt ze in de rechterhoek.

HOE IK BEN BEGONNEN

Ik begon met handballen toen ik zeven jaar oud was bij VVW in Wervershoof. Mijn vriendinnen zaten op handbal en dat wilde ik ook wel proberen. Schijnbaar had ik talent, ik sloeg namelijk al vrij snel teams over en speelde dubbele wedstrijden. Toen werd ik gevraagd om bij Westfriesland/SEW te spelen en ben ik daar heen gegaan.

In mijn tijd naast het handballen houd ik me ook het liefst bezig met sport. Zo werk ik fulltime bij een evenementen organisatie en organiseer ik bijvoorbeeld de Dam tot Damloop en de Marathon van Amsterdam. Ik kijk dus ook graag mee vanaf de andere kant. Dan sport ik niet maar stimuleer ik juist andere sporters!

 

TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

In de voorbereiding op de wedstrijden gaan we altijd op een zogenoemde trainingsstage. Zo zijn we in juni naar Denemarken geweest en gaan we in augustus vijf dagen naar Duitsland. Dan bereiden we ons voor op de start van het nieuwe seizoen, die begint de laatste week van augustus. Eind september en begin oktober spelen we in de Europa Cup. We spelen tegen Bosnië en Herzegovina, één thuiswedstrijd en één uitwedstrijd. Dit doen we tussen de competitie door. 

TIP VAN AMBER

Al je twijfelt om te beginnen met sporten zou ik zeggen gewoon doen! Sporten is heel goed voor je omdat het je verbindt met anderen, ondanks dat je misschien in je eentje naar de sportschool gaat. Je hebt contact met andere mensen en die kunnen je veel leren. Soms is het dan ook goed om te luisteren naar medesporters, vooral als deze meer ervaring heeft en je kan helpen.

MIJN SPORTDOELEN

Ik denk dat het heel leuk is als we als team bovenaan in de competitie kunnen eindigen. Voor de competitie is het ons doel om in de top twee te eindigen, vorig jaar zijn we namelijk derde geworden. Mijn persoonlijke doel is om zo veel mogelijk ervaring op te doen in de Europese wedstrijden en deze ervaring over te brengen bij de jongere speelsters in het team van Westfriesland/SEW.

 

TRAINEN BIJ FITNESSCLUB NEDERLAND

In de zomer zijn we altijd een maand vrij, dan is het vooral belangrijk voor mij om in de sportschool te gaan sporten om fit te blijven voor het seizoen. Ik doe dan twee keer in de week aan krachttraining en twee keer in de week aan cardio. Verder sport ik ook bij Fitnessclub als ik af en toe wat dagen vrij heb van handbaltraining.

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt