Sporttalent Gert-Jan van Diepen

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse sporttalenten. Gert-Jan van Diepen is een van deze sporttalenten. Na jaren schaatsen op hoog niveau is hij sinds corona ook gestart met wielrennen. Op dit moment doet hij mee met de Nederlandse top en heeft hij de ambitie om over twee jaar ook internationaal mee te rijden voor de prijzen! Ben jij benieuwd hoe Gert-Jan dit doel gaat bereiken? Lees dan snel zijn blog! 

Talent voor schaatsen en wielrennen

"Pas rond mijn twaalfde ben ik naast voetbal ook gaan skeeleren. Ik raakte geïnspireerd door mijn zus, zij zat toen al een tijd op schaatsen en skeeleren. De winter daarop ben ik zelf ook voor de sport gaan schaatsen. Ik leerde in een korte periode goed schaatsen en besloot op mijn vijftiende alleen nog marathons te rijden. Door mijn trainers destijds kwam ik ook in contact met wielrennen. Aan het begin van de coronatijd ging ik het wielrennen steeds professioneler aanpakken en ben ik ook gestopt met skeeleren. Schaatsen doe ik nog wel.

Als sporttalent moet je veel trainen

Ik train in totaal 6 dagen per week en houd mij strak aan het schema van mijn personal trainer. De ene keer train ik vooral op duurvermogen en zit ik soms vijf uur achter elkaar op de fiets. De andere keer gaat het meer om de sprint. Momenteel ben ik vooral bezig met intervaltrainingen, omdat de wedstrijden eraan komen. Bij Fitnessclub Nederland train ik mijn core stability en werk ik aan mijn explosiviteit. Daarnaast volg ik op vrijdag vaak een yogales op de club voor extra lenigheid. 

Wielerwedstrijden

Afgelopen weekend heb ik mee gedaan aan de Ronde van Limburg, een koers die deel uitmaakt van Schwalbe Topcompetitie. Deze competitie is het platform voor Nederlands wielertalent en de beste Nederlandse continentale en clubteams. De competitie is erg goed gegaan, naast individuele successen hebben we met het team een geweldige prestatie geleverd en waren we nummer 2 van de dag. 

Voor een wedstrijd ben ik gelukkig niet extreem zenuwachtig. Voor het schaatsen ben ik wel eens gespannen geweest maar gelukkig weet ik altijd de zenuwen onder controle te houden.

Ik hoop deze week te horen of ik geplaatst zal worden voor het NK tijdrijden. Deze wedstrijden zijn van vrijdag 24 juni tot zondag 26 juni. 

Trainen in de club

Ik ben blij dat ik bij Fitnessclub Nederland kan sporten. Om mijn doelen te behalen is het belangrijk dat ik een heel divers trainingsschema heb, zodat ik elk onderdeel kan trainen van duursport, explosiviteit t/m lenigheid. De trainingen bij Fitnessclub Nederland zijn een goede aanvulling op mijn trainingen. 

Ik train zelf vaak alleen en heb veel motivatie daarvoor. Maar ik denk dat als jij nog moeite hebt met het vinden van de juiste motivatie, dat het erg goed kan werken om samen te sporten.

Hoe ik de toekomst zie? Ik zou heel graag ook continentaal willen rijden. Ik hoop dit met hard trainen over twee jaar te bereiken. Naast het wielrennen blijf ik ook zeker schaatsen! Het afgelopen schaatsseizoen was ik zowel in het jongerenklassement als in het algemeen klassement de winnaar van de Beloften Divisie! Ik hoop ook hier nog verder in door te groeien.’’

Wil jij op de hoogte blijven van Gert-Jan zijn sportprestaties? Kun kunt hem volgen op Instagram @gert_janvdiepen . Hier plaatst hij vaak updates van zijn prestaties.

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt