Sporttalent Joey Kesting

Een van de topsporters van Fitnessclub Nederland is Joey Kesting, een voetbalfanaat uit Woubrugge. Joey is nu keeper voor het eerste team van RKC Waalwijk, die dit jaar 9de zijn geworden in de Eredivisie. Hij vertelt ons alles over zijn carrière en zijn sporttips!

Mijn passie voor voetbal

Ik voetbal al mijn hele leven. Als klein jochie ben ik begonnen als spits, en vond ik het het leukste om doelpunten te scoren. Tot er tijdens een wedstrijd een keer een keeper nodig was, dat wilde ik wel proberen! Ik vond het erg leuk, en ik bleek het ook nog goed te kunnen. Vanaf dat moment is het eigenlijk heel snel gegaan. Ik groeide snel van amateurclub naar de hogere amateurclubs, en nu in de eredivisie. Ik ben nu keeper bij het eerste team van RKC Waalwijk.

Mijn sportdoel

Mijn doel is om me de komende jaren verder te ontwikkelen en in die jaren het hoogst haalbare te halen bij RKC Waalwijk. En mijn ultieme doel is om bij een mooie topclub te mogen spelen ergens in de wereld, en mee te mogen doen aan de Champions League. Maar voor nu ligt de focus vooral op het ontwikkelen van mezelf en vanuit daar het hoogst haalbare te halen. 

Zo ziet mijn dag eruit

We trainen meestal iedere dag, dit verschilt per week wanneer de wedstrijd is. Soms hebben we een dag vrij na de wedstrijd bijvoorbeeld. Of anders een dag vrij midden in de week. Meestal komen de meeste spelers dan rond half 9 en 9 op de club, ik kom altijd om half 9 al. Dan starten we door met z’n allen eerst goed te ontbijten. Daarna gaan degenen die het nodig hebben naar de fysio, bijvoorbeeld voor tapen of een behandeling. Vervolgens gaan we de sportschool in om wat te stretchen voor de voorbereiding. Rond half 11 begint de training op het veld buiten en tussen half 1 en 1 lunchen we met z’n allen. Het middagprogramma verschilt per keer, dit kan kracht zijn, individueel of in een groep. Rond 3 uur zijn we klaar en zit de training dag erop.

Vooral in het begin van het seizoen zijn we bezig met fit worden, naar mate het seizoen vordert gaan ze per speler kijken wat die nodig heeft, qua belasting en training. Dat is allemaal heel goed geregeld.

Trainen in de fitnessclub

Naast de trainingen op het veld train ik ook veel in de sportschool. Ik train hier vooral mijn explosiviteit, reactievermogen en ook een stukje krachttraining. Cardio doe ik wel lekker buiten, dan ga ik lange stukken hardlopen.

Sporttip van Joey

Eén van mijn belangrijkste tips voor in de sportschool is om van tevoren te weten wat je wilt trainen, en daarbij doelen te stellen en alles goed bij te houden. Let daarbij niet op anderen, maar focus op jezelf. Ga bijvoorbeeld geen vergelijkingen maken met wat iemand anders kan qua gewicht tegenover wat jij kan. Je komt daar voor jezelf, zo behaal je het beste resultaat!

En voor keepers of voetballers wil ik de tip meegeven om er echt iedere dag mee bezig te zijn, steek er veel tijd in. Neem daarbij ook alle hulp aan die je kunt krijgen, je gaat dat nodig hebben en het is goed om te beseffen dat je het niet alleen kan. Daarnaast zal je er veel voor moeten laten en doen, dus het is zeker niet voor iedereen!

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt