Sporttalent Kevin de Haan

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse sporttalenten. Kevin de Haan is er hier een van en in deze blog vertelt hij over zijn passie voor motorracen en zijn ambities voor de toekomst. 

Passie voor motorracen 

Dat ik een passie heb voor motorracen is niet zo gek, ik ben er namelijk mee opgegroeid doordat ik het heb meegekregen van mijn vader. Op mijn 4e ben ik al begonnen met mini biken en toen ik 9 jaar was ben ik wedstrijden gaan racen. Ik ben inmiddels 21 jaar en doe het nog steeds met veel plezier. Ik race momenteel op Nederlands niveau in de categorie wegrace voor Team NIWA Motoren uit Zwaagdijk.  

Mijn sportdoel

Mijn ultieme sportdoel is om deel te nemen aan het WK Superbike en hier mooie resultaten mee te halen met de zwaarste 1000cc motoren. Om dat te behalen moet ik nog wel wat stappen maken, maar hier ben ik vol vertrouwen voor aan het trainen. Een van de tussenstappen in aanloop naar het WK Superbike is het WK Supersport 600, waar ik in 2025 of 2026 aan hoop deel te nemen.  

Voorgaand seizoen heb ik in de 125cc klasse geracet en aankomend seizoen zal ik in de 900cc klasse racen. Het wedstrijdseizoen loopt van april tot oktober. Dit seizoen zal ik aan 6 wedstrijden meedoen in de Dutch Naked Bike Class. Hiervoor probeer ik ieder weekend te trainen, in de zomer buiten en in de winter op de indoorbaan.   

Trainen in de sportschool

Naast mijn motortrainingen fitness ik ook bij Fitnessclub Nederland en loop ik hard. Ik ga 5x in de week naar de sportschool, je kan dus wel zeggen dat ik iedere dag bezig ben met trainen. In de sportschool ben ik vooral bezig om mijn kracht te stimuleren die ik nodig heb bij het motorracen. Je hebt hier eigenlijk iedere spier wel voor nodig, ik train daarom speciale spiergroepen voor zowel mijn benen als bovenlichaam.    

Tip van Kevin

Als tip wil ik graag meegeven dat je niet door een ander moet laten vertellen wat je moet doen. Je moet je eigen weg volgen en vooral doen waar je jezelf goed bij voelt. Dat doe ik zelf nu ook, maar eerder heb ik te veel naar anderen geluisterd. 

Kom bij ons sporten!

Het fitnessadvies in praktijk brengen? Kom langs in onze fitnessclubs! Onze fitnesscoaches helpen je graag met persoonlijk advies om fit en gezond te blijven!

Zoek een club bij jou in de buurt