Ontmoet ons sporttalent Stephanie Best

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse sporttalenten. Stephanie Best is een van deze sporttalenten. Na het zien van haar vader op de motor heeft ze besloten de motorsport in te duiken en wil ze graag groeien met deze sport!

AL OP JONGE LEEFTIJD LIEFDE VOOR MOTORRIJDEN

‘’ Mijn vader heeft al lang geleden een motor gekocht, hij hield van motorrijden en dit zorgde ervoor dat mijn interesse voor de motorsport vroeg gewekt was. Toen ik klein was hielp ik met het schoonmaken van de motor en wisselde ik later samen met hem de wielen. Ik zat vaak achterop en mijn vader en ik gingen samen naar TT van Assen en waren veel op het cicuit te vinden. 

Mijn vader had met zijn straatmotor op het cicuit gereden waardoor hij vaker op het cicuit ging rijden. Toen is er in 2019 een eigen motor aangeschaft, ik ben toen ook gaan rijden! Zelf doe ik op dit moment ruim 2 jaar aan de sport motorrijden. Ik rij wedstrijden en heb iedere maand een training op het circuit. Dan oefen ik mijn vaardigheden en kan ik mijzelf verbeteren in de motorsport.

WAT IK WIL BEREIKEN MET DE SPORT

Ik wil graag goed worden in de motorsport! Eerst reed ik op andere banden, ik was hiermee een keer gevallen waardoor ik weer moed moest verzamelen om dezelfde resultaten behalen. Sinds een aantal maanden heb ik er nieuwe banden. Ik merk dat ik veel zekerder ben op de motor en betere resultaten behaal. Dit wil ik graag doorzetten zodat ik tijdens mijn wedstrijden beter kan presteren.

Vooral in de wedstrijden leer je ontzettend veel over de inhaalacties en de snelheden die ik kan behalen. De angst van het vallen heb ik overwonnen en ben nu goed op weg!

Ik heb in oktober weer een wedstrijd, NK Junior motor racing! Hier ben ik al voor aan het trainen. Je kunt niet bepalen wanneer de trainingen zijn omdat organisators dit inplannen. Als ik een training heb moet ik maximaal presteren zodat ik daar optimaal van leer en voorbereid een wedstrijd in kan gaan. 

Mijn doelen zijn om later met een zware motorwedstrijden te rijden en hier mooie resultaten mee te behalen. Naast mijn motorsport rij ik ook veel samen met vrienden. Het lijkt mij heel gaaf om met een team te rijden. Je hebt het IDC kampioenschap en het lijkt mij ook super gaaf om daar een keer aan mee te doen.

TIP VAN STEPHANIE!

‘’Als je een doel hebt ga hier dan volledig voor, iedereen kan zijn doelen behalen! Als jij je er ergens niet prettig bij voelt, dan is het goed om je eigen gevoel achterna te gaan en iets te doen wat je leuk vindt.’’

TRAINEN IN DE SPORTSCHOOL

Ik merk dat sporten in de club voor mij erg helpt met conditie en kracht. Het helpt met mijn fitheid die ik nodig heb tijdens het motorrijden. Ook de fysieke kracht kan ik goed gebruiken bij het motorrijden. Vooral als ik later op een zwaardere motor wil gaan rijden is het ontzettend belangrijk dat ik sterk ben. Dit zal ervoor zorgen dat ik betere prestaties kan behalen. Op dit moment sport ik bij Fitnessclub Jawi in Alphen aan de Rijn’’