Sporttalent Teun van der Linden

Een veelbelovend sporttalent van Fitnessclub Nederland is de 18-jarige Teun van der Linden uit Moergestel. In deze blog deelt Teun zijn passie voor wielrennen en schaatsen.

De combinatie van schaatsen en wielrennen

Ik schaats al zeker tien jaar. Wij hebben in het dorp een natuurijsbaan, daar gingen we vroeger altijd schaatsen. Er waren ook mensen van de plaatselijke schaatsverenigingen aanwezig, die gratis proeven aanboden bij de schaatsbaan in Tilburg. Mijn ouders vonden het wel een goed idee voor mij om te proberen. In eerste instantie had ik daar helemaal geen zin in, maar toen ik eenmaal begon, vond ik het hartstikke leuk. Nu zit ik bij de beste schaatsers van Tilburg, bij de Baanselectie Tilburg.

Ik ben pas vorig jaar begonnen met het rijden van wedstrijden van wielrennen. In de jaren dat ik schaatste, fietste ik sowieso al veel en dat vind ik ook erg leuk om te doen. Daarom heb ik vorig jaar besloten om ook wedstrijden te gaan fietsen. Ik zit bij het team van TWC Pijnenburg.

 

Mijn sportdoelen

Deze zomer wil ik me verder ontwikkelen in het wielrennen, om zo te kijken wat erin zit en zoveel mogelijk eruit halen. Omdat ik het nog niet zo lang doe weet ik nog niet precies wat ik allemaal kan, daar wil ik graag dit seizoen achter komen.

Op de lange termijn wil ik de top bereiken, in principe maakt het me niet zo veel uit of dat nu met schaatsen of met wielrennen is. Ik wil sowieso allebei de sporten blijven doen om de afwisseling erin te houden.

Tip van Teun

Als ik een tip moet geven aan andere sporters, is het om altijd plezier te houden in je sport. Ik ben dit met schaatsen namelijk vorig jaar een beetje verloren, daarom ben ik ook gaan fietsen. Nu ben ik iets minder voor schaatsen aan het trainen en focus ik me ook op fietsen. Ik heb nu gelukkig weer alle plezier in beide sporten!

Hoe zien mijn trainingen eruit        

Een trainingsweek ziet er bij mij heel gevarieerd uit. In de zomer focus ik voornamelijk op fietsen, waarbij mijn trainingen variëren van lange duurritten tot intensieve intervaltrainingen. In de winter voeg ik schaatsen toe aan mijn routine. Daarnaast maak ik ook gebruik van krachttraining bij Fitnessclub Vught, waarbij ik me voornamelijk richt op het versterken van mijn benen en core.

 

Mooie prestaties

Het seizoen loopt ongeveer van maart tot oktober. Voor dit seizoen weet ik mijn precieze planning nog niet dus daar kan ik helaas niet zo veel over zeggen. Ik hoop in ieder geval wel wat grotere wedstrijden te mogen rijden.

Een van de eerste wedstrijden die ik vorig seizoen met wielrennen heb gereden was in Veldhoven, daar werd ik gelijk derde. Dat was een mooi begin van het seizoen! Wat later in het seizoen ben ik achtste geworden in Booischot, België. Dat was een redelijk grote wedstrijd voor mij dus daar was ik ook enorm blij mee.

Met schaatsen ben ik afgelopen seizoen westelijk kampioen allround geworden. Dat had ik eigenlijk helemaal niet zien aankomen. Ik had namelijk niet heel veel getraind met schaatsen, evengoed heb ik mooie tijden gereden!

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt