Sporttalent wielrenner Lars Franken

Fitnessclub Nederland werkt samen met diverse sporttalenten. Lars Franken is hier een van. Hij is wielrenner, mountainbiker en veldrijder. Lars traint bij Fitnessclub Nederland. In deze blog vertelt Lars over zijn passie voor de fietssport.  

“Vijf keer per week doe ik aan allerlei fietssporten en in het weekend heb ik wedstrijden. Op mijn 8ste ben ik begonnen, daarvoor zat ik op Judo. Mijn vader en opa fietste op hoog niveau, hierdoor koos ik vrijwel automatisch ook voor de fietssport. Al snel ontdekte ik dat fietsen mijn ding was.

Verschillende fietssporten

In de zomer doe ik vooral aan wielrennen en in de winter cross ik. Bij het crossen fiets je eigenlijk met eenzelfde soort fiets, maar dan met andere profielbanden, zodat je voldoende grip hebt. Ik rij dan vooral routes door bossen, met trappen, balken en zandbanken, om mijzelf flink uit te dagen.

In het weekend doe ik mee aan wedstrijden, de wedstrijden duren meestal 30 minuten. Mijn hartslag gaat soms wel boven de 200 hartslagen per minuut! Om hiervoor te trainen werk ik met trainingsschema’s en heb ik een coach.
 

Intensief trainen in de sportschool

Voor mijn sport train ik ook in de sportschool, daar train ik heel intensief. Door bijvoorbeeld 2 minuten lang zo hard als ik kan te fietsen, rust te nemen, en dan weer 2 minuten lang zo hard mogelijk fietsen. Ook doe ik krachttraining in de fitnessclub, dit bestaat vooral uit core stability en is goed voor mijn evenwicht. Door dit veel te trainen stabiliseer ik mijn kern. Ik word hierbij ook begeleid door een trainer. Bij de fitnessclub beschik ik over de juiste apparatuur. Als sporttalent weet ik hoe belangrijk motivatie is. Als je zelf moeite hebt met het vinden van motivatie voor het trainen in de fitnessclub is mijn tip om vooral met vrienden te trainen. Dat maakt het nog leuker!


Mijn sportdoel

Ik zou heel graag professioneel wielrenner of crosser willen worden. Het lijkt mij heel gaaf om mee te doen aan de ronde van Vlaanderen. 

Om dit te bereiken doe ik mee aan wedstrijden, zowel wedstrijden van 45 kilometer als 80 kilometer. Dit jaar ga ik waarschijnlijk ook in Luxemburg rijden, daar zijn drie wedstrijden van 80 kilometer. Dan fiets ik tegen mensen van over de hele wereld!” 

Onze fitnesscoaches helpen je graag!

Kom je bij ons sporten? Onze fitnesscoaches helpen je graag aan een persoonlijk sportadvies om jouw doelen te behalen!

Zoek een club bij jou in de buurt