Jordy - Fitnesscoach Vugth

Jordy de Wit, 23 jaar, werkt al 7 jaar bij Fitnessclub Nederland. Ooit begonnen als stagiaire bij Fitnessclub Vught is hij 5 jaar geleden doorgegroeid en inmiddels werkzaam als fitnesscoach. Zo is hij personal trainer en coach en geeft hij daarnaast ook stage begeleiding en Connexus small group trainingen. Jordy doet dit vijf dagen in de week.

Meer over Jordy

Jordy vindt het trainen van zijn benen het leukste om te doen in de sportschool. Zijn lievelingsapparaten zijn dan ook de 45 graden leg press, het squat rack en de hack squat (de laatste staat helaas niet in Fitnessclub Vught). Jordy is veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en kijkt vooral naar wat hij wil bereiken als persoon. Momenteel is hij plannen aan het uitwerken om aan de slag te gaan als Zzp’er. Een echte aanpakker dus!

Wat maakt het werk zo leuk?

Wat Jordy zo leuk vindt aan zijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Het onder de mensen zijn en mensen helpen om hun doelen te behalen is iets waar door hem veel voldoening uit wordt gehaald: ‘’Mijn energie haal ik dan ook uit de leden en het huiselijke gevoel. Er is altijd plaats voor een gezellig praatje.’’

Het bijzonderste aan werken bij de Fitnessclub is het hechte gevoel dat de mensen met elkaar hebben in de sportschool. Jordy heeft twee keer een reanimatie meegemaakt op de club en na de heftige minuten kwam iedereen (zowel de leden als zijn collega’s) even kijken hoe het met hem ging: ‘’Toen zag ik hoe hecht onze club eigenlijk is voor een fitness’’.

De kwaliteiten van een fitnesscoach

Als fitnesscoach is het belangrijk dat je een groot inlevingsvermogen hebt en daarnaast sociaal, zelfverzekerd en flexibel bent. Geen dag is namelijk hetzelfde dus het is belangrijk dat je jezelf snel kunt aanpassen aan een situatie: ‘’Het stukje zelfverzekerdheid zit bij mij zeker goed. Ik ben zeker zelfverzekerd maar niet arrogant’’. Ook is het van belang om de mensen gemotiveerd te houden. Dit doet Jordy door samen een duidelijk plan van aanpak te maken en eens in de zoveel tijd een check up te houden om de mensen te helpen om zo nog meer progressie te kunnen boeken.

Tips voor nieuwe werknemers

Een tip die Jordy graag mee wil geven aan zijn potentiële nieuwe collega(’s) is: ‘’Durf eens uit je comfort zone te stappen, dat heeft mij ook gebracht waar ik nu sta!’’

Word jij onze nieuwe collega?

Lijkt het jou ook leuk om bij Fitnessclub Nederland te werken? 

Ga naar vacatures