Maarten - Teamleider De Bloesem

Maarten van der Weerd, 27 jaar, werkt al 4 jaar met veel plezier bij Fitnessclub Nederland. Via een oude vriend is hij een paar jaar geleden benaderd om de functie te vervullen van teamleider in Fitnessclub Schagen op deze manier is hij bij Fitnessclub Nederland terecht gekomen. Vandaag de dag functioneert hij als operationeel teamleider waar hij 5 dagen in de week in zowel de vestigingen van Schagen, Monnickendam als De Bloesem werkzaam is.

Meer over Maarten

Als Maarten gevraagd wordt wat zijn favoriete spiergroep is om te trainen geeft hij zijn rug aan. Logisch dan ook dat zijn lievelingsapparaat in de sportschool de seated cable row is. Chris Bumstead is zijn grote fitnessicoon en daarnaast laat Maarten zich inspireren door diverse uitspraken zoals die van Julius Caesar: ‘’Veni Vidi Vici’’. Of te wel: Ik kwam, ik zag, ik overwon. Bij Fitnessclub Nederland zou Maarten zich graag willen verder ontwikkelen als teamleider door nieuwe dingen te leren op gebied van de financiële kant van de sportschool.

Wat maakt het werk zo leuk?

Wat Maarten zo fijn vindt aan zijn werk is het dynamische en gezellige aspect in een fijne leeromgeving: ‘’Daarbij komt ook nog kijken dat je voor of na je werk gelijk door kan met sporten.’’ Naast het sporten zelf haalt Maarten ook enorm veel energie uit het team waar hij mee samen werkt. Wanneer het team uit de juiste personen bestaat en de puzzel compleet is draait deze op volle kracht en is Maarten, zoals hij zelf aangeeft, niet meer te stoppen!

De kwaliteiten van een operationeel teamleider

Als operationeel teamleider is kennis van trainingsleer en fitness volgens Maarten belangrijk. Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je een goed communicatief en empathisch vermogen hebt. Maarten geeft aan dit zelf ook te hebben: ‘’Eerlijkheid, communicatie en empathie komen er bij mij 100% bovenuit!’’ Door op het juiste moment de juiste woorden te gebruiken, stimuleer je mensen om extra gemotiveerd te raken. En door communicatief duidelijk bepaalde trainingsmethodes uit te leggen zullen mensen je beter begrijpen en eerder hun doelen behalen: ‘’ Ik vind alle momenten waarin ik een nieuwe connectie kan aangaan met een sporter die een doel wil bereiken geweldig. Het is dan ook geweldig om de tools te geven waardoor ze zichzelf naar dat doel toe kunnen werken. Het mooiste moment is wanneer de sporter zijn of haar doel heeft bereikt en hun succes met mij delen.’’

Tips voor nieuwe werknemers

Een tip die Maarten graag mee wil geven aan zijn potentiële nieuwe collega(’s) is: ’Ga gesprekken aan met leden en met je collega’s: durf te vragen om hulp! De mensen om je heen zullen je dit bieden op deze manier groei je als persoon het snelste’’.

Word jij onze nieuwe collega?

Lijkt het jou ook leuk om bij Fitnessclub Nederland te werken? 

Bekijk alle vacatures