Volg een gratis proefles

Fysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten. Tevens voor mensen die bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden. Ook voor mensen die op dit moment niet sporten maar dit wel willen, hoe pak je dit aan? Welke bewegingsprogramma’s zijn voor jou geschikt? Ook als je een chronische ziekte of handicap hebt?

Wat is sportfysiotherapie?
De sportfysiotherapeut helpt je als je een blessure hebt of overtraind bent. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar je wilt blijven sporten als dat kan en je conditie behouden.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor jou en je vereniging is. Dat zie je terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij of zij met je maakt. Enerzijds afgestemd op jouw mogelijkheden en anderzijds op de sport die je beoefent. Hij of zij kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Jouw sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Hij of zij traint je sportspecifiek en functioneel, zodat je kunt herstellen tot op jouw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met jouw trainer over een aangepast trainingsschema. Je merkt dat je een stuk makkelijker praat met een specialist die je als sporter benadert.

Preventie is voor de sportfysiotherapeut nummer één.
Zorg dat je kunt blijven sporten en voorkom herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag jouw sportfysiotherapeut hoe dat te bereiken.

Het telefoonnummer van onze sportfysiotherapeut is: 0345 – 618257.

 

“De fijne sfeer in de clubs voelt als thuiskomen”

Day de Wijn