CrossFit

CrossFit is een kracht- en conditioneel trainingsprogramma dat als doel heeft een zo’n breed mogelijke prikkel op het lichaam te creëren. CrossFit kenmerkt zich doordat het zich niet richt op één specifiek onderdeel van fitness.

Wat is CrossFit?

CrossFit streeft ernaar om de 10 fysieke eigenschappen van het lichaam te trainen. Deze 10 fysieke eigenschappen zijn: cardiovasculair vermogen, weerstands-/uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, beweeglijkheid, balans en nauwkeurigheid.

Deze 10 fysieke eigenschappen van het lichaam worden niet alleen door trainen beïnvloed. Aan de basis ligt een juist voedingspatroon. Jouw fysieke prestaties nemen toe en worden alleen optimaal benut indien het lichaam de juiste brandstof binnen krijgt.

Bij CrossFit train je de olympische lifts zoals de deadlift, squat en clean. Verder train je de gymnastische basisoefeningen als pull-ups, sit-ups, touwklimmen en push-ups. Ook de monostructurele bewegingen, beter bekend als ‘cardio’, komen aan bod. Voorbeelden hiervan zijn fietsen, rennen, roeien en touwtje springen. Deze oefeningen en technieken train je in verschillende combinaties en in verschillende volgorde, zodat geen enkele training hetzelfde is. Routine is de valkuil!

CrossFit maakt geen gebruik van fitnessapparaten of toestellen. CrossFit gaat uit van functionele bewegingen in plaats van het trainen van geïsoleerde spiergroepen. Je zult veel bewegingen uit het dagelijks leven in de trainingen herkennen. Onder intensieve begeleiding wordt een hoogwaardige kwaliteit fitness gecoacht. Bij CrossFit traint iedereen dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Dit maakt CrossFit toegankelijk voor iedereen. Het recept van CrossFit: functionele bewegingen, constant gevarieerd uitgevoerd met een hoge intensiteit waarbij veiligheid voorop staat.

Wat is een WOD?

Een CrossFit training bevat als kern de zogenaamde WOD. Dit staat voor 'Workout Of the Day'. Elke WOD is anders, zodat je nooit dezelfde training uitvoert. Door met verschillende oefeningen, combinaties of intensiteit te trainen is de WOD elke keer anders. Constant gevarieerd, zoals de CrossFit filosofie omschrijft. De opbouw van de training bestaat uit warming up, skills/strength, WOD en cooling down.

Lesrooster CrossFit

Je kunt dagelijks meedoen aan onze CrossFit lessen, kies een moment dat jou uitkomt!

Ga naar het lesrooster

Een keertje gratis meedoen?

Is je interesse voor CrossFit gewekt? CrossFit Asperen biedt de mogelijkheid om GRATIS 2 kennismakingslessen te volgen. Je neemt dan deel aan de reguliere les, waarbij het niet uitmaakt als je nog geen ervaring hebt. De les wordt namelijk geschaald naar jouw niveau, waardoor je op een veilige manier kennis kan maken met CrossFit. 

Stuur een bericht naar hans@crossfitasperen.nl of bel/app Hans op 06-55 33 38 39. Hans neemt dan contact met je op om kennismakingsles in te plannen.